NoCandy is lekker biologisch!

NoCandy is lekker biologisch!

By: AdminCube | No Comment | Geen categorie | with

Een mooie dag om van de daken te schreeuwen dat NoCandy biologisch is!

Vanaf deze maand zullen de nieuwe zakjes No Candy met de nieuwe smaken in de winkel liggen met het biologische keurmerk. Hier zijn we natuurlijk enorm trots op. Want er gaat heel wat aan vooraf voordat je dit “groene blaadje” op je verpakking mag zetten.

Vrijwel al het fruit van NoCandy is altijd al biologisch geweest maar er is dus meer voor nodig om te mogen zeggen dat je biologisch bent. Skal Biocontrole is een onafhankelijke organisatie die toezicht houdt of het productieproces aan alle wettelijke voorschriften voldoet.

Biologisch fruit

Tijdens het produceren van biologisch fruit en andere producten wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens. Eén van voorschriften is dat de wortels van de planten in de grond moeten staan en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmatige mest en chemische middelen.

Hierdoor duurt het langer voordat een vrucht zich ontwikkelt. Het voordeel hiervan is dat de zoete smaak van het fruit intenser is. Vandaar dat NoCandy ook zo lekker vol van smaak is!

Biologisch verpakt

De volgende stap is om de zoete snack te verpakken. Om te voorkomen dat er gangbare (niet biologische) producten worden vermengd met biologische producten is het noodzakelijk dat alles goed wordt geregistreerd. En dit wordt dan weer gecontroleerd door Skal. Zodoende dat wij een partnership zijn aangegaan met UW Utrecht om aan deze strenge eisen te kunnen voldoen.

Super fijn dat we nu officieel biologisch gecertificeerd zijn. En wij gaan lekker door met het maken van de lekkerste gezonde snacks.

 

nieuwe-zakjes-teamfoto